Privacybeleid

Deseno,

Linkhoutstraat 94 

3560 Lummen

BE0667884185

(+32)0492/20,52,52

Info@deseno.be

 

Deseno respecteert uw privacy en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons geeft vertrouwelijk blijft. In deze privacyverklaring leest u welke gegevens we verzamelen als u onze diensten en/of producten gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en wat wij ermee doen. We vertellen u ook wat uw rechten zijn, wie toegang heeft tot uw gegevens en hoe lang wij uw gegevens bewaren. Hebt u na het lezen hiervan nog vragen over ons privacybeleid, dan kan u dit laten weten via info@deseno.be

 

Verwerkingsdoeleinden en bewaartermijn

Deseno verzamelt en verwerkt uw gegevens voor de doelen die u hieronder terugvindt. Daarbij gebruiken wij zowel gegevens die u ons meedeelt als gegevens die wij zelf verzamelen (bijvoorbeeld over uw bezoek aan onze website). Wij bewaren persoonsgegevens gedurende de tijd die nodig is om het doel te bereiken, of gedurende de tijd die de wet voorschrijft (vb. bewaarplicht boekhoudkundige documenten).

  • Uw bestelling uitvoeren: Om uw bestelling uit te voeren, hebben we uw naam, e-mailadres, adres, leveringsadres, betaalgegevens en uw telefoonnummer en geboortedatum nodig. Zo kunnen we uw bestelling leveren en u op de hoogte houden van het verloop. De wet verplicht ons om de gegevens over uw bestelling gedurende 7 jaar te bewaren.

  • Nieuwsbrieven : Om u op de hoogte te kunnen houden over onze nieuwe producten, kortingen, praktische tips en tricks, hebben wij uw naam, e-mailadres en geboortedatum nodig. Geboortedatum om u op uw verjaardag extra te verwennen. De wet verplicht ons om de gegevens gedurende 7 jaar te bewaren.

  • Social Media: Op onze social media kanalen nl: Facebook, Instagram en Tiktok, hebben wij uw gebruikersnaam nodig. Deze gegevens bewaren we gedurende 1 jaar. 

Rechtsgronden van de verwerking

Deseno verwerkt persoonsgegevens op basis van volgende rechtsgronden:

  • Toestemming (vb. nieuwsbrieven en uitnodigingen versturen; gevoelige gegevens verzamelen)

  • Noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst (vb. uw bestelling uitvoeren)

  • Noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting

 

Wanneer de verwerking van persoonsgegevens gebeurt op basis van de rechtsgrond toestemming, heeft u steeds het recht om de gegeven toestemming opnieuw in te trekken voor de toekomst.

 

Doorgifte aan derden

Deseno verkoopt uw persoonsgegevens niet aan derde partijen. Wel delen wij uw gegevens intern met onze medewerkers (in dienstverband of op zelfstandige basis). Verder delen wij uw gegevens uitsluitend met derde partijen voor:

  • Het uitvoeren van uw bestelling

  • Het verzorgen van de websiteomgeving

  • Het verzorgen van de IT-infrastructuur

  • Het verzorgen (en verspreiden) van nieuwsbrieven en uitnodigingen

 

Onze medewerkers en de derden die wij inschakelen zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren. Wij garanderen dat zij hiertoe de nodige beveiligingsmaatregelen hebben genomen.

 

Wij delen uw persoonsgegevens enkel met leveranciers binnen de Europese Economische Ruimte. Wij delen uw persoonsgegevens enkel met derden buiten de EER wanneer zij een verwerkers overeenkomst hebben ondertekend en voldoende bescherming garanderen op basis van een adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie (vb. EU-VS Privacy Shield).

 

Cookies

Tijdens uw websitebezoek kunnen ‘cookies’ (kleine tekstbestanden) worden opgeslagen op uw computer of mobiel apparaat. Dankzij cookies herkennen wij uw apparaat bij een volgend bezoek, zodat u niet telkens dezelfde informatie moet invoeren of downloaden. Cookies geven ons ook inzicht in hoe u onze website gebruikt en hoe wij onze diensten gebruiksvriendelijker kunnen maken.

 

U kan uw internetbrowser zo instellen dat u geen cookies ontvangt, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt, of dat de cookies na uw sessie worden verwijderd. Het is wel mogelijk dat sommige grafische elementen niet juist verschijnen of dat u bepaalde toepassingen niet kan gebruiken wanneer cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

Wij gebruiken volgende cookies:

  • Statistieken: Statische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.
  • Marketing: Markettingcookies worden gebruikt om bezoekers over websites te volgen. Het is de bedoeling om advertenties weer te geven die relevant en boeiend zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.
  • Voorkeur: Voorkeurscookies stellen een website in staat om informatie te onthouden die de manier waarop de website zich gedraagt of eruitziet verandert, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.
  • Vereist: Deze website gebuikt cookies om ons verkeer te analyseren, inhoud en/of advertenties te personaliseren, om video-inhoud aan te bieden. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze analyse- en advertentiepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun services.

Uw rechten omtrent uw persoonsgegevens

U heeft recht op inzage van de persoonsgegeven die wij van u bijhouden en u kan ze (laten) verbeteren als ze onjuist of onvolledig zijn. U kan uw persoonsgegevens ook laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar maken tegen de verwerking van (een deel van) uw persoonsgegevens door ons of door één van onze verwerkers.

U heeft ook het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van uw persoonsgegevens te vragen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere partij.

U heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van uw persoonsgegevens voor direct marketing.

 

Om de bovenvermelde rechten uit te oefenen, volstaat het om:

  • Zelf de instellingen van uw account te wijzigen

  • Te mailen naar info@deseno.be

     

Om misbruik te voorkomen, vragen wij u om een kopie van uw identiteitskaart mee te sturen (evt. met onzichtbaar gemaakte pasfoto).

 

Klachten

Hebt u vragen of klachten over uw gegevens en de bescherming van uw privacy? Contacteer ons dan via de contactgegevens bovenaan deze privacyverklaring.

U heeft altijd het recht om u met uw klacht te wenden tot de Gegevensbeschermingautoriteit (contact@apd-gba.be, +32 (0)2 274 48 00, www.gegevensbeschermingsautoriteit.be, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel)

 

Wijziging privacy statement

Deseno kan zijn privacy statement wijzigen. Wij zullen deze wijziging aankondigen op onze website. Deze privacyverklaring is het laatst gewijzigd op: 29/04/2021